17 maj 2020
15:00

IFK Västerås

Referat: Hallstahammars SK Fk - IFK Västerås

Idag var det match i Svart serie på Valstalunds IP i Hallstahammar som erbjöd en grön och fin gräsplan för 9-mannaspel. Vi inledde piggt med mål i första anfallet som följdes upp med ett andra en stund senare. En bra första kvart där vi kunde ha stängt matchen men blev istället mer och mer passiva (nöjda?) och släppte in Hallsta de sista tio. 2-0 till oss efter första perioden.

Efter lite välbehövligt snack i periodvilan kunde vi gå ut och återigen spela med lite högre tempo och vara mer på tårna. Detta ihop med en för dagen storspelande målvakt i IFK gjorde att vi gick upp till en 4-0 ledning. I det läget går vi återigen ner i tempo och press, blir väldigt långa och öppnar stora ytor på mitten. Hallsta får därmed mycket yta och tid att sätta hög press på oss samtidigt som de också är duktiga och snabba på de långa djupledsbollarna när vi väl lyfter upp laget. 4-1 till oss efter andra perioden.

Inför tredje lovar vi varandra att inte släppa in Hallsta men vi har svårt att leva upp till det. Det blir en svängig period med mindre bra spel från båda lagen, kanske delvis beroende på de kraftiga vindbyar som drar över planen genom hela perioden. Hallsta reducerar till 4-2 men vi kontrar ganska snabbt med att göra 5-2. Hallsta gör på slutet 5-3 och är på gränsen att lyckas vända matchen men vår målvakt får igen göra några avgörande räddningar.

Sammanfattningsvis en match som nästan var lika svängig som vädret som bjöd växlane på både sol, regn och starka vindbyar. Kul med revansch för förra årets seriematch där vi förlorade på Valstalund med uddamålet i sista minuten.